Jazda autom v zimnom období je spojená s mnohými ťažkosťami, ako napríklad ľad a sneh, ktoré pokrývajú vozovku. Práve preto by sa vodiči mali najmä v tomto ročnom období postarať, aby boli ich štyri kolesá obuté do vhodných pneumatík, ktoré budú zárukou bezpečnej jazdy. Ak sa aj vy chystáte kúpiť zimné pneumatiky s rozmerom 195/65 R15, rebríček Oponeo vám pomôže pri rozhodovaní. Dozviete sa, ktoré produkty sa osvedčili iným a získali najlepšie hodnotenia našich zákazníkov.

zbliżenie na oponę zimową na śnieguAké zimné pneumatiky 195/65 R15 sa oplatí kúpiť? 

Ktoré autá sú vybavené pneumatikami rozmeru 195/65 R15?

Pneumatiky tejto veľkosti sú obúvané v mnohých nových modeloch automobilov. V závislosti od verzie a výbavy ich nájdeme v Citroene Berlingo, Fiate Strada, Nissane Almera, Opli Combo alebo Peugeotie Rifter. S pneumatikami 195/65 R15 sa môžeme stretnúť aj v mnohých autách staršej generácie.

Rebríček zimných pneumatík 195/65 R15 – voľba zákazníkov Oponeo

Výber správnych zimných pneumatík je pre mnohých vodičov skutočnou výzvou. Pochybnosti sa môžu objaviť už na samom začiatku hľadania – vybrať si z ekonomickej triedy, strednej triedy, alebo z najvyššej, prémiovej triedy. V neskoršej fáze sa musíme rozhodnúť pre model – čo je pre niektorých dosť problematická úloha. Aby sme si nakoniec vybrali dobré zimné pneumatiky 195/65 R15, mali by sme si nechať poradiť. 

Na stránke Oponeo sú dostupné recenzie zákazníkov, ktoré sú pre nerozhodnutých vodičov cenným zdrojom informácií. Na ich základe bol vytvorený rebríček modelov, s ktorými sú používatelia spokojní a odporúčajú ich najviac. Určite sa oplatí staviť na overené riešenia, pretože vám umožnia zachovať správnu priľnavosť pneumatík a jazdné parametre v náročných podmienkach, čo sa premietne do bezpečnosti vás a vašich blízkych. 

Ktoré zimné pneumatiky 195/65 R15 vodiči odporúčajú? Výsledky sú nasledujúce.

MiestoModelPriemerné hodnotenie*
1.Bridgestone Blizzak LM0055,7
2.Michelin Alpin 65,65
3.Nokian Tyres WR Snowproof5,5
4.Nokian Tyres WR D45,5
5.Dębica Frigo 25,4

*Rebríček vznikol na základe hodnotení na stupnici od 1 do 6, ktoré zákazníci Oponeo uviedli v období od 1.1.2021 do 14.09.2022. Podmienkou prijatia pneumatiky do rebríčka bolo získať minimálny počet recenzií. Uvedené hodnotenia sa vzťahujú iba na modely s rozmerom 195/65 R15 a môžu sa líšiť od výsledkov uvedených v obchode.

1. miesto - Bridgestone Blizzak LM005

Bridgestone je japonská značka, ktorá je najväčším výrobcom pneumatík a gumových produktov na svete. Jej produkty sa okrem kvalitného spracovania vyznačujú aj výbornými jazdnými parametrami. Niet teda divu, že na čele rebríčka sa umiestnila populárna pneumatika Blizzak LM005.

Tento model sa vyznačuje neobyčajnými technickými vlastnosťami. V strednej časti behúňa sú hlbšie drážky. Vďaka tomu pneumatiky efektívnejšie odvádzajú vodu a zahryzávajú sa do snehu. Nechýba ani väčší počet medzier medzi ramenami, ktoré poskytujú lepšie jazdné vlastnosti v náročných podmienkach. Dôležité sú aj drážky cik-cak, ktoré zvyšujú trenie. Výrobca sa tiež rozhodol spojiť 2D lamely v strednej časti s 3D lamelami na ramenách, čoho citeľným efektom sú lepšie brzdné vlastnosti. Blizzak LM005 výrazne zvyšuje plynulosť a bezpečnosť jazdy.

Pozrime sa, čo si o tomto modeli myslia naši zákazníci:

Vynikajúce pneumatiky, tiché, dobrá priľnavosť, nízka spotreba a slušná cena. Pneumatiky Bridgestone používam už niekoľko rokov. Som s nimi spokojná. Cena je v porovnaní s výkonom prijateľná. Správajú sa veľmi dobre na mokrom aj suchom povrchu. Odporúčam ich každému. [Mirka]

Pneumatiky majú vynikajúcu priľnavosť, s lepšou som sa doteraz nestretol. Ako náhle prvýkrát nasnežilo, ostatní vodiči išli rýchlosťou 20 km/h a ja som ich 3-4 krát rýchlejšie predbiehal ľavým pruhom. Auto sa šoférovalo ako pri daždi, čo je na tieto pneumatiky fenomenálne. Myslím, že sú to momentálne najlepšie zimné pneumatiky na trhu. [Gabriel]


2. miesto - Michelin Alpin 6

Pneumatika Michelin Alpin 6 je taktiež perfektnou voľbou na náročné zimné obdobie. Rovnako ako jeho predchodca, aj tento model je zaradený do prémiového segmentu, preto je taký, aký je - jazdné vlastnosti zaručujú bezpečnú a pohodlnú jazdu. Pneumatiky si poradia so snehom, ľadom a blatom. 

Charakteristickými črtami tohto modelu sú určite výborná trakcia a vysoká odolnosť. Výrobca pri tvorbe Alpine 6 použil technológiu EverGrip, ktorá pozostáva zo špeciálnej zmesi a revolučného dezénu behúňa. Umožňuje bezpečné brzdenie pri jazde na mokrom alebo zasneženom povrchu. Jazda vašim autom v zime tak bude nielen bezpečnejšia, ale aj oveľa pohodlnejšia. Pneumatika sa opotrebúva len pomaly, čo umožňuje dlhodobé používanie.

Kvalitu pneumatiky potvrdzujú aj názory našich zákazníkov:

Pneumatiky zatiaľ používam prvú sezónu. Dobre držia stopu v zákrutách počas daždivých aj slnečných dní. Pneumatiky si dokonale poradia s jazdou na utlačenom, klzkom snehu a zvládnu aj hlboký „nadýchaný" a mokrý sneh. Neboja sa ani zľadovateného povrchu, čo je veľký plus. Odporúčam. [Magda]

Vrelo odporúčam Michelin Pilot Alpin 6. Pneumatiky sa dobre lepia k akémukoľvek typu povrchu a poskytujú dobrú trakciu aj na snehu. Odporúčam ich vedome, keďže som na nich dynamickou jazdou najazdil už veľa kilometrov. Auto je na týchto pneumatikách skvele ovládateľné. [Alexander]


3. miesto Nokian Tyres WR Snowproof

Ďalším modelom, ktorý dostal od používateľov vysoké hodnotenie, je model WR Snowproof od fínskej spoločnosti Nokian Tyres. Vysoká kvalita použitých materiálov pri výrobe a spracovanie na najvyššej úrovni ho zaraďujú do prémiového segmentu. Môžeme si byť teda istí, že ide o produkt, ktorý sa v zime osvedčí nejednému náročnému vodičovi. 

Pneumatika je vybavená inovatívnymi výbežkami Snow Claws. Doslova sa zahryzávajú do snehu, vďaka čomu poskytujú výbornú priľnavosť, dobrú trakciu a bezproblémové pohnutie z miesta. Bočná stena je zásluhou technológie Silent Sidewall o niečo tichšia, čo sa premietne na komfort jazdy. Pneumatiky Nokian WR Snowproof sa vynímajú aj autorskými stabilizátormi Brake Boosters, ktoré zvyšujú účinnosť brzdenia aj v náročných podmienkach.

Aký názor majú na tento model naši zákazníci?

S pneumatikami WR Snowproof som veľmi spokojný. Na Nokianach som najazdil 5000 km. Na suchom aj mokrom povrchu poskytujú komfort jazdy. Pneumatiky sú veľmi tiché, vôbec sa nelíšia od letných, zvuk ich otáčania je príjemný. Poslednú zimu dosť snežilo. Pneumatiky som používal v náročných podmienkach. Pneumatiky sa správajú dobre na klzkej vozovke a snehu. V pohode som jazdil v 30 cm čerstvého snehu. Toto je moja prvá sezóna, kedy mám obuté gumy značky Nokian. O ich životnosti Vám teda veľa nepoviem. Bezpečné a efektívne pneumatiky. Vrelo odporúčam. [Martin]

Najlepšie pneumatiky, aké som doteraz mal, veľmi dobrá cena v porovnaní s ešte lepšou kvalitou, sú jednoducho bezkonkurenčné. Testoval som ich v náročných horských podmienkach, kde si bez problémov poradili so snehom, dažďom aj blatom. [Dávid]


4. miesto - Nokian Tyres WR D4

Tesne za pódiom sa umiestnil ďalší model značky Nokian Tyres, konkrétne pneumatika WR D4. Dnes už ide o kultový model, ktorý od momentu svojej premiéry môžeme vidieť na kolesách mnohých áut. Kvalita a vynikajúce parametre sú testované a potvrdené automobilovými organizáciami.

Pneumatiky majú smerový behúň, ktorý je optimalizovaný a prispôsobený európskym podmienkam. Vyznačuje sa efektívnym a rýchlym odvádzaním vody. Lamely umiestnené v centrálnej časti pneumatiky zvyšujú komfort riadenia vozidla. Vďaka osobitnému návrhu každej drážky a bloku zaručuje Nokian WR D4 vynikajúcu trakciu a sebavedomé prejazdy zákrutami. Zmes Twin Trac Silica obsahujúca siliku, repkový olej a prírodný kaučuk znižuje valivý odpor, čo sa premieta na nižšiu spotrebu paliva.

Čo si naši zákazníci myslia o pneumatikách Nokian Tyres WR D4?

Pneumatiky Nokian sa v našom podnebnom pásme vyznačujú skvelými parametrami. Na suchom povrchu sa rýchlo neopotrebúvajú, nie sú príliš hlučné a na mokrom a zasneženom povrchu dokonale odvádzajú vodu a blato, čo poskytuje naozaj sebavedomú ovládateľnosť. Úprimne odporúčam. [Karol]

Dobrá pneumatika na všetky zimné podmienky. Okrem zjavných predností je pneumatika tichá a nespôsobuje zvýšenú spotrebu paliva. Na mokrom povrchu dobre drží stopu a trakciu si zachová aj na blate. Odporúčam! [Šimon]


5. miesto - Dębica Frigo 2

Tohtoročný rebríček zimných pneumatík 195/65 R15 uzatvára jediný zástupca ekonomickej triedy. Naši klienti uznali, že model Dębica Frigo 2 sa oplatí odporučiť ostatným vodičom, ktorí očakávajú kvalitné pneumatiky za nie príliš vysokú cenu.  

Model bol vyrobený z kaučukovej zmesi s obsahom siliky. Pri nízkych teplotách nestráca svoje vlastnosti a pneumatiky sú preto dostatočne pružné. Za pozornosť stojí vzor behúňa. Vidno na ňom husto umiestnené lamely zabezpečujúce trakciu na ceste. Výkon a stabilné držanie jazdnej stopy zlepšujú obvodové a priečne drážky, čím sa v efekte eliminuje riziko šmyku. 

Toto povedali naši zákazníci o pneumatike Dębica Frigo 2:

Pneumatiky Frigo 2 sú ideálne pre môj štýl jazdy na rôznych povrchoch. Sú to veľmi dobré pneumatiky, ktoré sa oplatí každému odporučiť. Najazdil som na nich už 5000 km, v poslednej dobe to často boli zľadovatené cesty. Aj napriek ľadu sa veľmi dobre držia na povrchu. [Marek]

Používam ich už vyše mesiaca a zatiaľ som spokojná. Aj na mokrom povrchu či zľadovatenom parkovisku som sa pohla bez problémov. Nedostala som šmyk. Cítim vysoký komfort jazdy. Odporúčam. [Katka]

Zaujíma vás, ako si vybrať dobré zimné pneumatiky? Viac sa dozviete v nákupnom sprievodcovi Oponeo.